Известие

Collapse
No announcement yet.

Спряха предните колони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спряха предните колони

Спряха да Свирят предните 2 колони без причина някой да има на представа какво да погледна от кое може да е проблема реле бушон ИЦС ? Става дума за колоните в долу в вратите от опците като направя да свирят само предни колони от ИЦС-то само пищалки имам но тези долу не свирят
    Last edited by AnD14; d.m.y г., 03:12.
    Alfa Romeo 166 2.5 v6 24v

До колкото си мисля, колега, пищялките и тези на вратите долу са на по един и същ канал, демек щом имаш пищялка трябва да свири и средата долу на кората. Според мен свали говорителите и виж дали не се е откачил кабел или самия говорител да е заминал. Щом има сигнал на пищялката трябва да има и на средата.
    Друго не ми идва на ум...
    Успех.

Comment

Не му работят и двата говорителя, така , че проблема не е в тях, а някъде преди тях, няма смисъл да се свалят. Или са 'изгорели' и двата заедно.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

При мен преди време бяха отказали двата леви говорителя = тези във вратите Докато пишех и се лутах от какво може да е и те тръгнаха сами Но проблема го имаше около два месеца Така и не разбрах от какво беше Да допълня че тези два месеца се е случвало два три пъти да работят за по ден
        Last edited by iveli; d.m.y г., 09:40.
        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Пак да кажа, че според мен говорителя в кората е на една жица с пищялката и щом тя работи значи или говорителя ( и двата ) е заминал или няма връзка м/у пищялката и говорителя на кората. При всички случаи мисля че причината е във вратата. Да свали и да види къде е проблема. Вероятностите са 2-3 не повече.
          Изгорял говорител, откачен кабел или прекъснат кабел (вътре във врата ).

Comment

ама и на 2 те врати по едно и също време ли да изгорят ?

Comment

Прав е Vihhronny. Двата говорителя от всяка врата са свързани в паралел след буксите, които правят връзка с купето (ограденото в червено на скицата):

100% сигурен ли си в това, че работят само пищялките а не просто да се чуват и двата говорителя, но много слабо. Не че не може да се случи, но да изгорят/прекъснат и двата звучи невероятно.
              При какви обстоятелства спряха да свирят? Да е било голямо усилването непосредствено преди това?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Възможно е също десния да е дал фира и колегата да не е разбрал докато и левия не е да фира, например...

Comment

Даже случайно разбрах седим с един приятел на светофара и си бъбрим и на мене ми направи впечатление че свирят само задните кога слушам вярно само задните пипнах настроиките видях че само задните и пищалките свирят и викам да пиша в форума да видим за какво става дума утре ще видя нали ходи сигнал до колоната в някои от 2 те врати дано да са изгорели колоните ако е горяло нещо да не е нещо по ИЦС-то че :ххххх лоша работа някои някакви идеи какво да гледам още

Comment

Казах ти, свали говорителите и виж дали на кабелите има сигнал (според мен не може да няма), провери меките проводници на самите говорители дали не са прекъснати (случва се) и ако са запояваш някакви други, ако не изгоряли са ти говорителите. Според мен не си разбрал кога е спрял единия и по-късно не си разбрал кога е спрял и другия, когато си се сети и двата вече не са работели.
                    Не виждам какво друго може да е станало...

Comment

Working...
                    X